De herinrichting van het kruispunt van de Mechelsesteenweg (N15) met de Kasteelstraat en Collegestraat in Heist-op-den-Berg zal ruim een maand vroeger dan verwacht voltooid kunnen worden. De werken vlotten zeer goed en als alles volgens plan verloopt zal het kruispunt volgende week donderdag 22 september in de namiddag al terug volledig opengaan.

Er is dan geen hinder meer voor het verkeer in de omgeving. Aanvankelijk zouden de werken duren tot eind oktober.

De komende dagen worden nog enkele laatste werken uitgevoerd zoals het aanbrengen van de toplaag asfalt, het plaatsen van markeringen en het afwerken van de fiets- en voetpaden.

Op donderdag 22 september worden dan de nieuwe verkeerslichten in werking gesteld waarna het kruispunt vrijgegeven kan worden voor het verkeer.

Begin augustus startte het Agentschap Wegen en Verkeer met werken om het kruispunt vlotter en veiliger te maken. De rijweg en de verkeerslichten werden vernieuwd, de fietspaden werden overzichtelijker ingericht en er kwam een linksafslagstrook bij.

Met deze herinrichting hoopt de Vlaamse overheid de doorstroming van het verkeer te vergemakkelijken en het kruispunt veiliger te maken.